Fietsen in de Alpen

Fietsen in de Alpen

Het walhalla wat betreft fietsen in de Alpen bevindt zich voor de bergfietser in de vallei van Bourg d’Oisans. Dat heeft alles te maken met het enorme aanbod aan bekende wielerbeklimmingen in de directe nabijheid van bekende (wintersport)dorpen.

Een overzicht van bergtoppen in de omgeving

Spectaculaire Cols uit de Tour de France

Daarnaast  vindt u in de directe omgeving van Chalet Carpe Diem de bekendste en meest spectaculaire beklimmingen uit de Tour de France, waaronder :

Jan Verhagen, eigenaar van Chalet “Carpe Diem”, is zelf een fervent fietser. Hij kent de beklimmingen van vrijwel alle cols in de Franse, Zwitserse en Italiaanse Alpen op zijn duimpje. Hij helpt u graag op weg als u gedetailleerde informatie wenst.

                            Wandelen en toeren​

Voor de wandelaars onder u bieden de bergen rondom Bourg d’Oisans een ongekend aantal kraakheldere bergmeren en kletterende watervallen. U hoeft niet vreemd op te kijken  als u onderweg marmotten of berggeiten tegenkomt.
Interessante steden als Briancon ( 70 km.) en Grenoble (50 km.) liggen op ca. 1 uur autorijden afstand.

Wandelingen in Oisans

Ontdek de ongewone landschappen met prestigieuze toppen (La Meije 3983m, La Barre des Ecrins 4102m), grote plateaus, groene valleien, talrijke gletsjers, meren en andere watervallen … Gelegen in het hart van het Oisans gebied, het “Parc National des Ecrins” biedt ook een extreem gevarieerde fauna en flora.

Berghutten in Oisans

Eenvoudige woon plaats, de berghut is een hoogte woning met meer moeilijkheden dan in de vallei, zodat de berghut niet hetzelvde comfort aanbiedt. De bewaker “organiseert” het leven van het huisvesting: verdeling van klompen, couchettes, maaltijden, ontbijt, wekker … Om veiligheidsredenen en voor hun organisatie, informeert u hem over uw wandel of race doel van de volgende dag.

Chalet Carpe Diem
Gite "Les Ecrins"
Gite "Le Prégentil"